Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Store bølger ødelægger koralrev i Caribien

28. marts 2008

Forskere frygter at sidste uges usædvanlige høje bølger, i det østlige Caribien, kan have forudsaget store ødelæggelser på koralrevene i området.
 
Ødelagt koralrevBølgerne har gjort at strandene på Barbados flyder med knækkede koraller på helt om til flere kilo stykket. Ifølge Associated Press har direktøren for øens Coastal Zone Management Unit, Leo Brewster sagt at ødelæggelserne måske kan ses overalt i Caribien.
 
Han fastslår at den store mængde ødelagte koraller på strandene uden tvivl viser at koralrevene fik en meget hård medfart af de store bølger.
 
Dette er dog ikke de eneste problemer de caribiske koralrev har i øjeblikket. De forsvinder med stor fart på grund af forurening, over-fiskeri og koralblegning - der kommer fordi havtemperaturen stiger og stiger.
 
Læs hele artiklen (åbner i nyt vindue)
Kilde: Radio JamaicaDel denne side

Send til ven     Føj til foretrukne     Del denne side på Facebook     Del denne side på Digg     Del denne side på StumbleUpon     Del denne side på del.icio.us     Del denne side på Reddit