Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Malpelo Island

Malpelo island er hajernes ø. Udover Cocos Island ved siden af finder du ikke et sted, hvor du kan møde så enorme mængder af hammerhajer og silkehajer.
Isla de Malpelo er en lille ø 500 kilometer ud fra Colombias Stillehavskyst. Du vil formentlig aldrig komme i land på øen, da øen og dens nabo Gorgona er naturreservater. Gorgona blev engang brugt af Colombia som fængsel for de meget hårde kriminelle. Det eneste der er tilbage fra den tid er jaguare, tigere og slanger, der blev sendt med for at holde dem med selskab.
 
Øen er bogstavligt talt en klippe midt i oceanet. Malpelo er 1,6 kilometer lang og 250 meter høj. På grund af dens isolerede beliggenhed er sigtbarheden under vand normalt temmelig god og ligger for det meste på 25 - 40 meter. Strømmene er ofte meget stærke og at komme i land er derfor noget af en opgave - hvis ikke umulig.
 

Malpelo byder på en del koraller, men er dog mest kendt for sin store artsrighed og enorme mængder af liv i det omkringliggende vand. Det mest fantastiske er hammerhajen, som man nogen gange kan møde i skoler på helt op til 300 individer. Derudover ser man mange muræner, der svømmer i det fri og ofte mange silkehajer, der blander sig med hammerhajerne. Et syn der ikke kan beskrives.
 
Dykningen byder dog også på andre pelagiske fisk. Her ses tit hvidtippede revhajer, galapagoshajen, hestemakreller, tun, hvalhajer og nogen gange også pukkelhvaler.
 
For at dykke ved Malpelo skal man som dykker minimum have et PADI Advanced Open Water certifikat og have bevis på, at man har en vis erfaring med dykning på ned til 40 meter.
 

Dykkersæson

Det er varmt og fugtigt året rundt ved Malpelo - med en gennemsnitstemperatur på 28C. Det bedste tidspunkt at besøge øen er fra december til slutningen af maj, hvor der kun er få skyer og vandet er forholdsvis roligt. Mellem juni og november regner det meget.

Dykkeradgang

Al dykning ved Malpelo er liveaboard-dykning. Ofte kombineret med Cocos Island.

Undersea Hunter arrangerer liveaboards til Malpelo Island. Flere danske firmaer kan også hjælpe dig med at arrangere din tur til Malpelo. Fx har KingFish Travel rejser til øen.

Dykkerforhold

Perfekt for: Hajer, djævlerokker, hvalhajer og andre store pelagiske fisk
Dybde: 5 - > 40 m
Sigtbarhed: 25 - 40 m
Strøm: Kan være meget stærk
Overflade: Urolig
Vandtemperatur: 25 - 28° C
Dykkererfaring: Avanceret
Antal dykkersteder: 8-10
Adgang via: Liveaboards
Anbefalet rejselængde: 2-3 dage

Videoer fra Malpelo Island

Hajer ved Cocos og Malpelo Islands Cocos og Malpelo Islands Hajer ved Cocos and Malpelo Islands




Synes godt om koralrev.dk på Facebook