https: Bruger du mobilen som kamera? - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Bruger du mobilen som kamera?

25. marts 2017 af Redaktionen


Mobiltelefoner, og især deres kameraer, har gennemlevet en rivende udvikling gennem de senere år. Mange har helt droppet det konventionelle digitalkamera til fordel for mobilen. Men hvad når du er på dykkerferie, og gerne vil tage billeder?

Beskyt telefonen

Det er en relativ dyr investering, at købe ny smartphone. Hvis man vælger at købe sin telefon kontant, kan den – naturligvis afhængig af mærke og model – sagtens beløbe sig til omkring 5-7000 kroner. Ikke just småpenge for de fleste. Og derfor er det da også en rigtig god idé, at investere i skærmbeskyttelse som f.eks. panserglas, for at passe så godt på mobilen som muligt.

Men selvom panserglas er genialt til at beskytte skærmen mod ridser og flænger, er den populære skærmbeskyttelse ingenting værd, når det gælder beskyttelse mod vand. Ganske vist proklamerer de respektive mobilproducenter, at deres enheder bliver mere og mere vandafvisende/vandtætte. Men selvom din nye mobil er IP68 klassificeret – hvilket er den højest mulige klassifikation hvad angår vand- og støvtæthed, så er det ingen garanti for, at telefonen ikke går i stykker, hvis den udsættes for vand. Og til trods for at have holdt sig inden for rammerne af, hvad en IP68 klassificering kræver, så er der ingen hjælp at hente hos producenten, hvis din smartphone lider skade som følge af vand. Derfor skal der mere end panserglas og skærmbeskyttelse til, hvis du vil bruge mobilen som undervandskamera på din dykkerferie.

Et vandtæt cover?

Der er ikke mange, der tør sige, at de har et cover, der er 100% vandtæt. Dette skyldes, til dels, at telefonen jo skal kunne komme ind og ud, og således er der nødt til at være en eller anden form for åbne/lukke funktion. Så 100 % garanteret vandtæt er svært at finde, men firmaet Krusell er tæt på med dette cover. Det hedder ”SEaLABox”, og fungerer både som skærmbeskyttelse og vandbeskyttelse. Dog er coveret som sagt ikke 100 % garanteret vandtæt, så du kan ikke bare dykke løs med mobilen i SEaLABox.

Det har IPX7 certificering, hvilket vil sige, at det er testet til at kunne modstå, at være under 1 meter vand i 30 minutter.

Decideret undervandskamera

Hvis du gerne vil forevige dine dykkeroplevelser – både over og under havoverfladen – er den bedste løsning nok, at du investerer i et decideret undervandskamera. Der er faktisk relativt mange modeller at vælge imellem, og her finder du 8 bud på de bedste undervandskameraer i 2017.

Her får du et regulært kamera, der er designet til at dykke med. Således skal du ikke i samme omfang bekymre dig om din dybde, da kameraerne sandsynligvis kan gå længere ned end du selv. Og hvis du ”bare” snorkler, er der i hvert fald overhovedet ingen ko på isen.

Undervandskameraer er meget forskellige i forhold til deres tekniske specifikationer, og således er det vigtigt, at du finder et kamera, der passer til dine behov og det er ikke nødvendigvis en stor afskrivning. Et godt undervandskamera kan koste helt ned til omkring de 1000 kroner.