https: Mashraba Reef i Dahab - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Mashraba Reef i Dahab

28. oktober 2009 af Peter Leidersdorff

Mashraba Reef er et af de mindre kendte dykkersteder i Dahab og måske en smule overset, hvilket nok ikke er helt berettiget, da stedet byder på nogle gode oplevelser og spændende overraskelser.

Mashraba ligger i den modsatte side af Lighthouse reef i Dahab-bugten. Det betyder, at revet ikke er beskyttet for bølgerne fra Aqaba. De gør, at dykket kun er muligt, når havet er relativt stille. Vi dykkede Mashraba om eftermiddagen, hvor der faktisk var rimeligt høje bølger. Man går i vandet ved en lille strand ud for Dahab's største supermarked. Underlaget er sten, så det var svært at finde fodfæste - især når bølgerne hele tiden forsøgte at vælte en.

Vi kommer dog alle ud. Vi er seks dykkere inkl. 2 divemasters. Sandra, Jesper og jeg skal følges med Milad, mens de to andre dykker for sig selv. Vi når hurtigt det skrånende rev, som ligger på vores højre side og nærmest starter lige ved overfladen. Væggen går ned til 8-10 meter og skråner så langsomt ned.
 
På vej ned langs revet på vores højre side, ligger vi på 18-23 meter og her er spredt koralvækst. Flere steder er der nogle enorme klipper helt overfyldt med koraller og store mængder fanebarser. Dybden gør dog, at farverne er svære at se. Flere gange svømmer store tun forbi og andre store fisk. Generelt ser man alle de fisk, som man normalt ser i Dahab; papegøjefisk, sommerfuglefisk, fanebarser, klovnfisk, kirurgfisk, aftrækkerfisk og mange flere. Mashraba skulle være kendt for sine krokodillefisk, men vi så desværre ingen.
 
Her er flere tubekoraller og svampe i forhold til, hvad vi ellers har oplevet i Dahab, men generelt kan man godt se, at revet ikke er så beskyttet som sine naboer.
 
Inden vi vender om for at svømme tilbage langs revet, peger Milad ned på nogle klipper langt nede. Vi giver ham selvfølgelig et OK og følger en efter en efter ham. Her en ligesom en tunnel (swim-through) gennem klipperne. På vej igennem er der ikke meget plads og jeg kan mærke, at et eller andet hiver fat i min regulator. Jeg kommer dog igennem og venter på den anden side på at sidste mand, Jesper, skal komme igennem. Det tager dog lidt tid, da han åbenbart også har siddet lidt fast. Tunnelen er på ca. 35 meters dybde, så vi skynder os op igen og fortsætter tilbage langs revet.
 
Mashraba kan varmt anbefales - især hvis man har lyst til at prøve tunnelen. Det er altid spændende og giver lige en det ekstra adrenelin-kick, der gør dykning så fantastisk.