Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Golden Blocks og Moray Gardens i Dahab

9. september 2008 af Peter Leidersdorff

Golden Blocks og Moray Gardens er to flotte dykkersteder, der ligger lidt syd for beduin- og dykkerbyen Dahab og de nås begge via pick-up truck.
 
Der findes mange rigtigt gode dykkersteder omkring Dahab, men generelt gælder det, at jo længere du kommer væk fra selve byen, desto bedre bliver dykkerstederne. Det skyldes selvfølgelig antallet af dykkere på det pågældende dykkersted.
 
Vi havde startet med at dykke ved Lighthouse reef om morgenen dagen før. Dette sted er fyldt med dykkere, der enten er ved at uddanne sig eller genopfrisker deres færdigheder. Her er faktisk flere dykkere end fisk. Koralrevet er dog ikke dårligt, men man kan godt få en smule fnider af alle dykkerne. Om eftermiddagen stod den på The Islands, som vi også dykkede sidste gang, vi var i Dahab. Smukt og meget alsidigt dyk, hvor man besvæger sig meget op og ned, hvilket stiller en smule krav til din opdrift.
 
Dagen efter blev det tur til Golden Blocks og Moray Gardens. Begge steder ligger som sagt ca. 10 kilometer syd for Dahab. Vi kørte derud i en pick-up truck sammen med vores divemaster Milad og en engelsk dykker, der også skulle med. Køreturen er mege flot, da man kører højt oppe over kysten og det meste af tiden har en flot udsigt ud over Dahab-lagunen.
 
Efter 10 minutters kørsel når vi frem til Golden Blocks. Her er et par cafeer helt ned til kysten, men vi tager dog bare vores udstyr på og starter vores første dyk. Koralrevet her falder langsomt ned og er ikke en koralvæg ligesom flere andre steder i Dahab området. Vi bevæger os langsomt ned til 15-16 meter og svømmer med strømmen langs kysten mod syd. Her er store områder med koraldække, men også nogle områder med sandbund. Det vrimler med flotte koraller og liv; store papegøjefisk, klovnfisk, kuglefisk, sommerfuglefisk, aftrækkerfisk, muræner og selvfølgelig en masse fanebarser. Det er let at se at korallerne er i en smule bedre stand end inde i selve Dahab, men faktisk ikke helt så meget som jeg havde regnet med.
 
Vi stiger op ved vores næste dykkersted - Moray Gardens. Her holder vi en pause på en times tid, mens vi får lidt mad og drikke. Derefter er det i vandet igen. Da dykkerstederne ligger så tæt på hinanden, minder de utroligt meget om hinanden og jeg kan faktisk stort set ikke skille dem ad, når jeg tænker tilbage på dem nu.
 
Men alt i alt flotte og afslappede dyk. Og ikke nær så mange dykkere som i Dahab. Derudover er området ved Moray Gardens utroligt hyggeligt med cafeer lige ned til stranden, hvor man kan ligge og slappe af og nyde lidt koldt at drikke. Området egner sig også utroligt godt til snorkling, så tag endelig familien med.
 
Video fra dykket: