Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Morgendyk ved Ras Abu Galum

18. july 2008 af Peter Steen Leidersdorff

Efter at have reddet på kamel i en times tid og være ankommet til Ras Abu Galum, står den nu på vores først dyk på vores "Camel Diving Safari".
 
Dykkertankene er taget ned fra kamelerne og vi pakker vores udstyr ud. Det er her man krydser fingre for at man ikke har glemt noget af ens udstyr i Dahab. Ras Abu Galum ligger ca. 5 kilometer nord for Blue Hole, som igen ligger en ca. 10 kilometer nord fra Dahab. Stedet er en beduin landsby, hvor der ikke er andet at lave end at dykke/snorkle og slappe af.

Dykkerstedet ligger 30 meter fra de halvtag, hvor vi skal tilbringe de næste 36 timer. Efter at have taget udstyret på, går ned til et sted, hvor der ligesom er et indhak i revtaget. Her er det forbavsende let at komme i vandet. Vi er 5 dykkere inkl. vores divemaster Milad, som kender alle dykkerstederne ned til mindste datalje.

Vi svømmer nogle meter ud og Milad giver tegn til at vi skal skal dykke ned. Her er sandbund og kun en 2-3 meter dybt, men med koralvægge hele vejen rundt. Vi fortsætter væk fra kysten og svømmer over nogle meget flotte koraller tæt på overfladen. På den anden side venter en af de flotteste koralhaver jeg endnu har set i Egypten.

Vi fortsætter stille og roligt længere ud, mens vi hele tid går dybere og dybere ned langs det skrående koralrev. Det vrimler med fisk. Især de allestedsværende fanebarser og en masse papegøjefisk, sommerfuglefisk og vimpelfisk.

Pludselig sker der noget uventet. En stor havskildpadde dukker op ude fra det blå og nærmer sig revet. Det giver et ordentligt sug i maven og med et sætter vi alle efter den. Milad og jeg kommer forholdsvis tæt på den - ca. en 2-3 meter. Der er virkeligt noget cool over havskildpadder - de virker så rolige og laidback. Milad giver dog tegn til at vi skal stoppe "jagten", da vi er kommet en del ud af kurs og selvfølgelig heller ikke skal skræmme skildpadden.

Milad fortæller efterfølgende at vi var heldige at se skildpadden, da det langt fra er hver gang man kan se havskildpadder ved Ras Abu Galum. Han fortæller også, at han har set djævlerokke herude og ofte ser napoleonfisk.

Vi vender om og svømmer tilbage den vej vi kom fra. Området gløder af smukke koraller og fiskeliv. Turen tilbage byder på et par muræner, en stenfisk, flotte røde blødkoraller og nogle ret store forskellige fisk jeg ikke kender navnet på. Alt i alt et smukt og spændende dyk, som kun kan anbefales, hvis man er i Dahab området.
 
Video fra dykket:
 
Se også:
Dyk ved A'Maied
Ras Abu Galum -kamelsafari