Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Koraller blomstre igen på Bikini-atollen

16. april 2008

Koraller blomstre igen i krateret ved Bikini-atollen, hvor USA for 54 år siden detonerede deres kraftigste atom-bombe nogensinde.
 
Et team af forsker-dykkere besøgte Bravo krateret, der var "ground zero" for testen af atom-bomben i de fjerne Marchall øer den 1. marts 1954. De fandt et meget stort antal fisk og koraller. Enkelte arter var dog også væk. "Jeg vidste ikke hvad jeg skulle forvente, måske en slags månelandskab. Men det var fantastisk", udtalte Zoe Richards fra Australiens James Cook Universitet til Reuters om teamets tur til atollen i det sydlige Stillehav.
 
"Vi så et koralrev ikke meget anderledes end mange andre steder, med massere af fis og koraller. Nogle enkelte områder var enormt flotte" udtalte hun.
 
Læs hele artiklen (åbner i nyt vindue)
Kilde: ReutersDel denne side

Send til ven     Føj til foretrukne     Del denne side på Facebook     Del denne side på Digg     Del denne side på StumbleUpon     Del denne side på del.icio.us     Del denne side på Reddit