Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved Shag Rock

Shag Rock er kun 15 min sydvest for Thistlegorm og er en del af revet Shaab Ali. Stedet har fået sit navn på grund af, at skarver ofte sidder ved revets lille lystårn - og ikke fordi det er et hemmeligt sted for forelskede par.
 
På den nordligt skrånende bund ligger vraget af Kingston, der sank den 22 februar 1881. Det var et 80 meter langt to masters dampskib, der stødte på grund og langsomt sank til 15 meters dybde. Skibet er mere eller mindre intakt og udgøre et fint vragdyk.
 
På grund af Shag Rocks beliggenhed ved indgangen til Gubal-strædet er her ofte meget strøm. Derfor er det bedst at hoppe i ved det nordlige ende og bruge strømmen til at komme til vraget. Det er meget let at penetrere vraget. Det meste af vraget er dækket af hårdkoraller og kejserfisk og store groupers ses her ofte.
 
Når man er færdig med vraget så bare følg strømmen op langs revet mod syd. Revet er forbavsende flot og flere steder er her store bordkoraller. Er man heldig ses her ofte store stimer af snappere.
 

Dykkerforhold

Perfekt for: Vrag, revet og fotografering
Dybde: 5 - 25 m
Sigtbarhed: 20 - 30 m
Strøm: Kan være stærk
Vandtemperatur: 22 - 28° C
Dykkererfaring: Øvede
Antal dykkersteder: 2
Dykkersæson: Hele året
Afstand: 60 km nord for Hurghada og 45 sydvest for Sharm el Sheikh
Adgang via: Dagsture og liveaboard
 

Undervandsvideoer fra Shag Rock

 
Vraget af Kingston ved Shag Rock 
Synes godt om koralrev.dk på Facebook