Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved Galapagosøerne

Den legedariske dykning ved Galapagosøerne står for mange dykkere som den ultimative dykkeroplevelse. De fleste er enige om, at Galapagosøerne meget simpelt er den bedste destination for liveaboard dykning i verden.
 
Mens mange steder har enestående koralrev og let tilgængelighed, er Galapagosøerne nærmest det modsatte. Her er ikke andre øer end Galapagosøerne og området er fuldstændigt blottet for kommercielt fiskeri. Vandet omkring øerne er fyldt med enorme mængder af fisk og andre skabninger. Galapagosøerne er vulkanske oceaniske øer, der er ikke forbundet med kontinentet, hvilket gør, at der kommer næringsstoffer op fra de dybe have, der dermed har en utroligt tiltrækningskraft på fisk.
 
Det vrimler med dyreliv. Forestil dig en dykkerrejse, hvor du møder søløver, pingviner, ørnerokker, Galapagoshajer, skildpadder, hammerhajer, leguaner, sæler og hvalhajer. Ud over dette er her muligheder for tage ind på øerne, hvor man møder mange sjove skabninger, som både er lærerigt og spændende.

Højdepunkter

Liveaboards - er uden tvivl den bedste måde at dykke Galapagosøerne på og mange af de bedste dykkersteder kan ikke nås fra land. Liveaboard giver også mulighed for at besøge flere steder og mulighed for at komme i land på flere af øerne.
 
Wolf and Darwin - er top dykkersteder ved Galapagosøerne. De ligger i den nordvestlige del af ø-gruppen. Liveaboardturene er normalt bygget omkring dykning i dette område. Stederne er dog ikke for begyndere og forholdene kan byde på store bølger, lave havtemperaturer og kraftige strømme. Er du klar på disse forhold, vil du til gengæld blive belønnet. Stederne byder på hammerhajer, Galapagoshajer, skildpadder, djævlerokker og meget mere. Dykningen her er normalt strømdyk. Mellem juni og oktober er her rimelige chancer for at møde hvalhajer.
 
Gordon's Rock - ligger tæt på Nord og Syd Plaze-øerne. Det er en fantastisk klippeformation, der anses som et af de bedste dykkersteder. Området er faktisk 5 forskellige dykkersteder, hvor to af dem er meget krævende dyk. Stedet er kendt for hammerhajer, der kan ses i utrolige antal. Her er også ørnerokker, Galapagoshajer, søløver og sæler.

Dykkersæson

Der er to sæsoner ved Galapagosøerne: Våd og tør. Januar til juni er den våde sæson, hvor der kommer nogle enorme regnskyl. Perioden har varme havtemperaturer på mellem 20 - 28 grader. Den tørre sæson er fra juli til december, hvor her er mindre regn. Til gengæld er her koldere både over og under vandet.


Dykkerforhold

Perfekt for: Store fisk, oplevelser på land og undervandsfotografering
Dybde: 5 > 20 m
Sigtbarhed: 10 - 30 m
Strøm: Kan være stærk
Vandtemperatur: 16 - 28° C
Dykkererfaring: Øvede
Antal dykkersteder: > 50
Adgang via: Liveaboard
Anbefalet rejselængde: 1 - 2 uger
 

Videoer fra Galapagosøerne

 
 
 



Synes godt om koralrev.dk på Facebook