Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dunraven

Det 80 meter lange dampskib Dunraven blev bygget i Newcastle i England i 1873. I marts 1876 på sin jomfrurejse op igennem Suezkanalen, brød hun i brand og sank ned på bunden på 30 meter ved Shaab Mahmoud syd for Sharm el Sheikh. Vraget blev fundet i 1979.
 
Vraget ligger i to dele med agterstævnen og den store messingpropel mod nord og Sinaihalvøen til vest. Det er muligt at dykke hele skibets indre.

Hullet i vraget er dækket af flotte blød- og sorte koraller og er fuld af glasfisk, egernfisk, havaborre og muræner. Dykker man op gennem skibet ser man nogle balaststen, maskinrummet og en masse huller i skibet, indtil man møder boven på omkring 15 meter.
 
Udefra er hullet dækket af hårdkoraller, piskekoraller og viftekoraller, der hænger fra vertikale sektioner af skibet. Det er et super sted at lede efter nøgensnegle, krokodillefisk og skorpionfisk.
 
I stedet for at stige op via linen, når dykket er ved at være slut, kan man svømme over til det skrående rev. Det er uden tvivl et af de tættest befolkede rev omkring Sharm el Sheikh. Her ses ofte napoleonfisk og havskildpadder.
 
Dunraven tilbyder ikke de samme spændende artefakter som Thistlegorm, men det betyder, at her er langt færre dykkere, hvilket gør dykket værd at inkludere, hvis du alligevel dykker en uges tid omkring Shark el Sheikh.

Dykkerforhold

Dybde: 18 - 28 m
Sigtbarhed: 25 - 30 m
Strøm: Rolig
Vandtemperatur: 22 - 28° C
Dykkererfaring: Øvede
Antal dykkersteder: 1
Dykkersæson: Hele året
Afstand: 25 km (1½ time) sydvest for Sharm el Sheikh og 65 km nord for Hurghada
Adgang via: Dagsture eller liveaboard

Videoer fra Dunraven

Vraget af Dunraven 
Synes godt om koralrev.dk på Facebook