Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Thistlegorm

Det massive koralrev Sha'b Ali i nordende af Gûbâl-strædet, er stedet for det nok mest berømte vrag i Rødehavet: Thistlegorm. Dette vrag er uden tvivl et af dykningens højdepunkter. Ikke blot ikke Rødehavet, men i hele verden. Historien om vraget er næsten lige så spændende som at dykke ved det.
 
Beliggenhed: Nordøst for Shag Rock, øst for den sydlige del af Sha'b Ali og vest-nordvest for Ras Mohamed
Adgang: Dagsture eller liveaboard fra Sharm eller Hurghada
Niveau: Øvet, med minimum Advanced Open Water
Dybde: 30 meter
Sigtbarhed: 20 - 30 meter

Dette vragdyk har en legendarisk status blandt dykkere i Det Røde Hav. Stedet er velegnet for alle undtagen uerfarne dykkere under rolige forhold. Når forholdene forringes, så kræver det meget erfarne dykkerfærdigheder for at dykke dette vrag. Så tjek strøm, vind og bølger inden du begiver dig ud.
 
Vraget af Thistlegorm ligger på 30 meter med sin stort set intakte forreste sektion stående næsten lodret på sandbunden. Agtersektionen blev ramt af flere bomber, der sænkede skibet, så den er rimeligt ødelagt. Ved bagstævnen, hvor man kan se den enorme skrue, ses også besætningens kahytter, luftværnskanonenm og en 39 mm maskinkanon ses på dækket.
 
Thistlegorm var et militært fragtskib, og vraget er som et stort undersøisk militært lager. Der er dog meget hårde straffe hvis man tager dele med fra vraget, så man skal helst ikke tage souvenirs.
 

Videoer fra vraget af Thistlegorm

 
 
 
 
 
 

Har du selv dykket her?

Så send gerne en beskrivelse og billeder fra dykket til dyk@koralrev.dkSynes godt om koralrev.dk på Facebook