https: Snorkling ved Anse La Blague - igen - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Snorkling ved Anse La Blague - igen

28. september 2009 af Peter Leidersdorff

For 2½ år siden snorklede jeg ved stranden Anse La Blague på Praslin Island i Seychellerne. Den gang blev det til 10-12 store havskildpadder, så det skulle selvfølgelig prøves igen. Det blev dog ikke til havskildpadder, men alligevel en fed oplevelse.
 
Anse La Blague ligger på østsiden af Praslin Island. Stranden er beskyttet af et koralrev, der ca. ligger 100 meter ud fra stranden. Selve stranden er dejlig med hvidt koralsand og turkist vand. Vi så to andre turister derude i de par timer, vi var der, så det er langtfra en af de mest besøgte strande i Seychellerne.

Det var forholdsvis lavvande, mens vi var derude, så man svømmer på meget lavt vand ud til revet. Ved selve revet er der bølger, men ikke voldsomt. Her ses alverdens farvestålende koralrevsfisk og som alle andre steder i Seychellerne, så er de alle meget større end dem man fx ser i Egypten. Papegøje-, flagermus- og næsehornsfiskene er ofte kæmpe store og ikke specielt bange for mennesker. Desværre er korallerne, som de fleste steder i Seychellerne, blegede og ødelagt på grund af El Nino i 1998, men heldigvis er fiskene her stadig.

Pludselig, mens jeg lå og spejdede efter havskildpadder, dukkede der en 1½ meter stor ørnerokke op og den svømmede omkring og forbi mig de næste 5 minutter. Flere gange troede jeg, at den smuttede væk, men så kom den tilbage og viste sig lige lidt frem igen. Flere steder omkring revet lå der nogle barracudaer og lurede på mig - flere af dem var mindst 1 meter i længden. Jeg har altid haft en underlig følelse omkring de store barracudaer, men har dog aldrig oplevet dem på en dårlig måde - måske er det bare deres lidt onde udseende.
 
Anse La Blague er en flot strand, men det er dens snorkling, den vinder ved. Der er mange flottere strande i Seychellerne, men Anse La Blague har hver gang vist sig som et fedt sted at snorkle. Man bliver i hvert fald altid overrasket ...