https: Sugar Ship Wreck ved Perhentian Islands - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Sugar Ship Wreck ved Perhentian Islands

17. oktober 2008 af Peter Steen Leidersdorff

Sugar Ship Wreck er et dykkersted meget tæt på de to Perhentian Islands. Vraget af det 80 meter lange fragtskib, der sank i 2008, er velbevaret og vrimler med fisk - og dykkere.
 
Stedet nås fra den store af Perhentian-øerne på ca. 20 minutter. Her hoppede Sandra og jeg i sammen med 4 andre dykkere og en divemaster. Allerede mens vi ligger i overfladen og kigger lidt ned i vandet, kan vi se det enorme vrag. Det vrimler med fisk i forskellige størrelse og farver. Men især nogle kæmpe stimer af gule fisk er utroligt flotte.

Vraget ligger på det dybeste sted på 18-19 meters dybde, mens det på det laveste sted kun er 6-7 meter under overfladen. Dette gør vraget til et af de mest populære divesites ved Perhentian Islands. Sigtbarheden ved toppen er ok, men så heller ikke mere - nok ca. en 10-11 meter.
 
Her er forholdsvis meget strøm, så nedstigningen sker via en line. Desværre har en af de andre dykkere, der er med, problemer med sine øre (det viser sig senere at hun har problemer med nærmest alt), så det tager ret lang tid inden, vi kan påbegynde dykket for alvor.
 
Efter 10 minutters tid er vi nede på omkring 15 meter og tæt ved sandbunden, som vraget ligger på. Her er sigtbarheden reduceret til 2-3 meter og det er med at holde øje med de andre, så vi ikke bliver væk fra hinanden. Her begynder de dårlige oplevelser. Manden til kvinden, der har problemer med ørene, tænker ikke på andet end at tage billeder - og jeg ser ham gentagne gange smadre ind i store smukke koraller og efterfølgende sparke til dem med sine dykkerfødder. Gentagne gange er det også Sandra og jeg, der står for tur - både fra ham og hans kone. Utroligt dårlige dykkere, som gjorde dykket mere til en kamp for at undgå dem, end til en nydelse.
 
Ved sandbunden holder flere store kuglefisk til. Nogle på helt op til 70-80 cm, som er fuldstændigt ligeglade med os. Sandra og jeg opdager også en stor stime barracudaer en smule væk fra vraget.
 
Et sted er det muligt at svømme lidt ind under vraget i mørket og det skal vi selvfølgelig prøve. Kvinden med problemer med ørene går dog fuldstændigt i panik og begynder febrilsk at svømme mod overfladen, men vi får heldigvis fat i hende og "tilkalder" vores divemaster.
 
Da vi igen nærmer os overfladen og toppen af vraget, vrimler det med fisk og dykkere. De er åbenbart kommet mens, vi har været længere nede. Så nu handler det både om at undvige dykkere og de kæmpe søpindsvin på vraget.
 
Vi opgiver og går mod overfladen og laver vores safety-stop...
 
Video fra dykket: